Blog artikel
Zo verzorg je je nagels

Zo verzorg je je nagels

Gezonde en sterke nagels

Nagels zijn opgebouwd uit keratine, het hardste eiwit dat het lichaam kan aanmaken. Deze keratinelaag verzamelt alle voedingsstoffen en houdt vocht en olie vast. Dit laagje olie (vet) zorgt ervoor dat nagels soepel blijven en niet snel breken. Het vetlaagje kan beschadigd worden door bijvoorbeeld gebrek aan vitamine B, het gebruik van chemische producten of door je handen te vaak te wassen met een te sterk zeepproduct. Vergeet ook niet je nagelriemen, want vlak onder de nagelriem wordt de nagel gevormd. Gezonde nagels zijn de beste basis voor een perfecte manicure!

Merk je dat je last hebt van broze nagels of nagels die snel afbreken? Of wil je je nagels versterken en sneller laten groeien? Lees dan onze top tips voor een optimale nagelverzorging!

5 stappen naar gezonde nagels:

1) Draag handschoenen en bescherm zo je nagels als je met je handen werkt en vooral wanneer je schoonmaak- of andere chemische producten gebruikt!

2) Hydrateer je nagels en nagelriemen: Een hydraterende olie voedt en beschermt en zorgt bovendien voor een extra snelle groei!

3) Gebruik een base coat die de groei stimuleert en nagels verhardt. We raden altijd een base coat aan zodat de natuurlijke nagelplaat wordt beschermd en niet verkleurt.

4) Gebruik een cuticle pusher uit hout om je nagelriemen naar achter te duwen. Ga voorzichtig te werk en knip ze niet zelf af.

5) Eet gezond! Voeding met ijzer, zink, eiwitten en vitamine B stimuleren de nagelgroei en houden je nagels gezond!

Tags
  • Astra Nails,
  • Gezonde nagels,
  • nagelriemen,
  • nagels,
  • nagelverzorging,