Blog artikel
Zo gebruik je zilvershampoo

Zo gebruik je Zilvershampoo

Geef blond, grijs of wit haar terug een mooie egale glans met een voedende zilvershampoo! Door de zon of door het vaak bleken van het haar kunnen er soms gele of oranje tonen verschijnen. Zilvershampoo kan je haar terug een koele tint geven en deze ongewenste warme verkleuringen verwijderen.

Hoe werkt het?

De speciale formule in zilvershampoos met blauwe of paarse pigmenten vermindert ongewenste gele of oranje tinten in grijs of blond haar. De kleur van de shampoo is blauw of paars zodat het de tegenovergestelde kleur (geel in dit geval) kan neutraliseren.

Hoe gebruik je de shampoo?

De KAYPRO No Yellow Gigs breng je aan op nat haar. Masseer in en laat enkele minuten inwerken. Gebruik hierna een masker of conditionerom het haar te verzachten en hydrateren. Heb je snel gelige tinten in je haar, dan helpt een voedend zilvermasker met paarse pigmenten om de ongewenste tinten te bestrijden. Verder kan je ook nog een zilvermousseaanbrengen om het haar nog extra op te frissen.

Hoe vaak gebruik  je de shampoo?

Dit is afhankelijk van de zilvershampoo en het haartype. Gebruik je een sterk gepigmenteerde shampoo zonder veel verzorgende ingrediënten, dan raden we 2-3 keer per week aan. Wil je je haar elke dag wassen dan, kies dan een voedende shampoo, zoals bijvoorbeeld de L’Oréal Serie Expert Blondifier Shampoo Glossdie ook nog eens extra glans geeft!

Werkt het op donker haar?

Als je donkere lokken hebt zullen de ongewenste tinten eerder naar oranje neigen. Schwarzkopf Goodbye Yellow bevat een unieke combinatie van paarse en blauwe pigmenten die ook oranje tinten tegengaan!

Kan een zilvershampoo je haars paars maken?

Gebruik je de shampoo net iets te langdurig dan kan er een paarse gloed verschijnen. Maar deze kleur is heel makkelijk te verwijderen. Was het haar een paar keer met een gewone shampoo en de paarse schijn verdwijnt. Om dit te voorkomen kan je ook voor een zilvershampoo te kiezen met minder paarse pigmenten en meer voedende ingrediënten. De lichtpaarse KAYPRO Blonde shampoo reinigt het haar op een milde manier en geeft meteen een sublieme glans. Deze shampoo is ook geschikt voor wit en grijs haar.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog aanvullende vragen hebben, dan helpen we je graag telefonisch of per mail verder! Ook kan je langskomen in onze winkel in Izegem voor persoonlijk advies.

Tags
  • conditioner,
  • haar,
  • haarmasker,
  • haarproducten,
  • haartype,
  • haarverzorging,
  • shampoo,
  • zilvershampoo,